Kassa

Kamp: als FNV tegen is ga ik zelf verder

22-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pensioen_359x210_59.jpg
Als de vakcentrale FNV in september alsnog tegen het pensioenakkoord stemt, gaat minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zonder de FNV verder met het uitvoeren van zijn eigen wetsvoorstel. Dat stelde hij zaterdag in een interview met de Volkskrant.
Verdeeld over pensioenakkoord
De verschillende bonden binnen de FNV zijn verdeeld over het voorgestelde pensioenakkoord en stemmen daarover op 12 september. Als er een 'nee' volgt, is het wat Kamp betreft afgelopen: ,,Dan ga ik op 13 september verder om de problemen conform de afspraken uit het regeerakkoord uit te voeren.''
Wetsvoorstel
Terugvallen op het wetsvoorstel dat nu bij de Tweede Kamer ligt, waarbij de AOW-leeftijd in 2020 naar 66 jaar stijgt, heeft echter niet zijn voorkeur. Volgens de minister worstelen de overheid en de bonden met dezelfde vragen en kan er daarom beter samen aan een oplossing worden gewerkt. ,,Daarom heb ik ook concessies gedaan in de onderhandelingen met vakbeweging en werkgevers'', aldus Kamp.
Korting
Mogelijk gaat hij nog een stapje verder. Zoals Kamp al aan de Tweede Kamer had aangekondigd, bekijkt hij of de korting op de AOW voor mensen die eerder willen stoppen met werken voor lage inkomens iets kan worden verzacht. ,,Het gaat er dan om of we werkende mensen met lage inkomens in hun 62e, 63e en 64e jaar wat extra geld kunnen toespelen. Als zij dat drie jaar sparen, wordt de overgang naar pensioen vergemakkelijkt'', aldus Kamp. Vooral de PvdA, de grootste oppositiepartij, wil dat de minister mensen met lage inkomens meer ontziet zodat die straks toch nog met 65 jaar kunnen stoppen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!