Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamervragen over doorverkoop tickets tegen woekerprijzen

20-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
tickets-930x310
Het doorverkopen van toegangskaartjes tegen woekerprijzen blijft de gemoederen bezighouden. Tickets voor het concert van Beyoncé en JAY-Z in Amsterdam waren maandag in een mum van tijd uitverkocht, om even later voor de driedubbele prijs weer op internet te koop gezet te worden. SP-Kamerlid Peter Kwint komt dinsdag met Kamervragen.

SP wil "verdienmodel slopen"

Kwint heeft het probleem eerder aangekaart met een motie tijdens de cultuurbegroting in november. Minister Ingrid van Engelshoven zei vorige week in een Kamerbrief dat ze komend najaar met een reactie komt. Maar volgens Kwint moet er veel sneller een oplossing komen voor het probleem: ,,we moeten het verdienmodel zo snel mogelijk slopen''.

Voorlopig geen verbod

Een wettelijk verbod op het doorverkopen van toegangskaartjes tegen woekerprijzen laat voorlopig nog op zich wachten. CDA en PvdA stemden in oktober in de Eerste Kamer tegen de zogenoemde ticketwet, die dergelijke praktijken onmogelijk moest maken.

Mojo: "doorverkopen is niet verboden"

Concertorganisator Mojo zegt niets te kunnen doen aan de doorverkoop van de tickets ,,wij stimuleren het niet, maar kaarten doorverkopen is niet verboden''. ANP/Kassa
Ticketmaster: Doorverkoop is niet uit te bannen - Kassa 26-03-2016
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!