Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kamervragen naar aanleiding van Belbus over dubieus geld

26 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
thumb
Tweede Kamerlid Alkaya van de SP heeft Kamervragen gesteld aan minister Hoekstra (Financiën) over onbetrouwbare geldautomaten en stortingen. Dat doet de SP naar aanleiding van de Belbus van 20 april.
De SP vraagt zich af hoe vaak contante geldstortingen in geldautomaten fout gaan, welke organisaties deze fouten registreren en waar gedupeerden terechtkunnen. Ook vraagt de SP zich af of momenteel het betalingsverkeer te afhankelijk is van commerciële banken.
Verder vindt de SP dat er een helder proces moet zijn om geld terug te krijgen en stelt de partij vraagtekens bij de afhandeling van de Rabobank in de aflevering van de Belbus.

Dubieuze situatie bij de Rabobank

In de Belbus was de situatie van Frits te zien. Frits had 3000 euro gestort, maar 1500 euro werd aangemerkt als 'dubieus'. Na maanden wachten had Frits nog steeds zijn geld niet terug, ondanks een schriftelijke bevestiging van de bank dat Frits inderdaad 3000 euro had gestort. Later houdt de Rabobank vol dat Frits geen 3000 euro heeft gestort en dat de medewerker het systeem verkeerd heeft geïnterpreteerd.
Omdat de medewerker een fout zou hebben gemaakt, komen ze met een schikkingsvoorstel; ze willen de 1500 euro alsnog vergoeden. Daarnaast heeft Frits nog een krediet van 2500 euro openstaan. Dit willen ze kwijtschelden, maar Frits moet dan wel weg als klant van de bank. Dit aanbod geldt echter alleen als Kassa geen aandacht aan de zaak besteedt. Dat riekt naar chantage en daar gaat Kassa uiteraard niet mee akkoord. Bekijk het fragment van de Belbus hieronder.

Meer over:

kamervragen, sp, belbus

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

JanUitDeventer
JanUitDeventer26 apr 2019 - 21:18

Vroeger dacht ik dat de Rabobank een eerlijke bank was. Maar met dit soort verhalen zijn het net zulke grote ratten als de andere banken.