Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer wil student inzetten in verpleeghuis

29-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderenzorg thuiszorg rolstoel 930 x 520
Het kabinet moet zijn best doen om verpleegkundestudenten te werven voor vakantiewerk in het verpleeghuis, vindt de Tweede Kamer. Komende zomer dreigt daar anders weer een ernstig personeelstekort, waardoor verpleeghuizen nieuwe bewoners nee moeten verkopen.

Tekort

Verpleeghuizen zien iedere zomer veel medewerkers op vakantie gaan, maar komen daardoor steevast handen tekort. Daardoor moeten nieuwe bewoners geregeld uitwijken naar een verpleeghuis ver weg, omdat ze in de buurt niet terechtkunnen. Weer andere ouderen houden langer dan nodig een ziekenhuisbed bezet.

'Werkervaring'

Het kabinet moet daarom in gesprek met de verpleeghuizen en de verpleegkunde-opleidingen om laatstejaarsstudenten te winnen voor een vakantiebaan in het verpleeghuis, vindt CDA-Kamerlid Evert Jan Slootweg. Hij denkt dat ,,jongeren zo werkervaring kunnen opdoen, ouderen passende zorg houden en verpleegkundigen even kunnen bijkomen''. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

phpieterse
phpieterse29 jun. 2018 - 13:27

Een vakantiebaan voor een student is een prima idee maar wie gaat die lui begeleiden? En, wat wordt de positie van die student? Valt deze onder de BIG-wet waarvoor ik €85,- moet betalen en is hij/zij dan ook aansprakelijk? Werkervaring opdoen is prima! Maar dit riekt naar de zoveelste bezuinigingsronde! Staat er soms het volgende kado klaar voor Shell, Unilever of organisaties die geen of nauwelijks belasting hoeven te betalen maar waarvan de werknemers wel in mijn ziekenhuis opgenomen moeten worden? Wij, de UMC's in Actie, zaten onlangs aan bij de SP in de 2e kamer. Naar aanleiding van ons bezoek stelden zij vragen aan de minister om hem te vragen zich te bemoeien met betere arbeidsvoorwaarden (werktijden èn salaris) voor de komende cao. Zijn antwoord: ik ga mij niet bemoeien met de cao's in semi-overheids organisaties. Nee, dat moet je ook niet doen, Bruins, behalve als je merkt dat de UMC's voortdurend patiënten de deur wijzen vanwege het gebrek aan personeel. En, met dat personeelsgebrek en met name de oorzaak daarvan, dáár zou jij je wel mee moeten bemoeien! Is namelijk een gevolg van de marktwerking! En, daar stond het de gehele regering indertijd achter, want dan zou het goedkoper worden. Al iets van gemerkt?

1 Reactie
harrybre
harrybre29 jun. 2018 - 16:03

Wat is google tot een wereldwonder: zie https://www.elsevierweekblad.nl/economie/news/2014/04/shell-betaalt-7-miljard-euro-belasting-in-nederland-1500214W/ of https://www.autoblog.nl/nieuws/shell-tikte-in-2013-e-7-miljard-af-in-nl-staatskas-66387Oliemaatschappij Shell heeft in 2013 in totaal 6,9 miljard euro aan belastingen en accijnzen afgedragen in Nederland. Wereldwijd betaalde het concern 76 miljard euro aan belastingen. Het merendeel (59 miljard euro) van de belastingen bestaat voor Shell uit btw en accijnzen. Het bedrijf betaalde ‘slechts’ 14,5 miljard euro aan vennootschapsbelasting.

gypsyjoy
gypsyjoy29 jun. 2018 - 13:14

Zolang de regering de verpleeghuizen verplicht om te werken met te weinig personeel,zullen ze in de problemen blijven. Dat hoeft een student niet op te lossen. Het is beleid.Regerings-beleid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!