Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer wil debat over verpleeghuizen

04-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
van-rijn_01.jpg
De Tweede Kamer wil een debat over de toestand in verpleeghuizen. Maandag kwam naar buiten dat bij tientallen verpleeghuizen de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet op orde is. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) dreigt elf instellingen zelfs te sluiten als ze de zorg niet verbeteren.
Spoeddebat met Van Rijn
VVD'er Sjoerd Potters is ,,enorm geschrokken" en vindt het van groot belang dat er nu wordt ingegrepen. ,,Daarbij is voor ons helder dat het niet de bewoners zijn die moeten verhuizen als een instelling sluit, maar dat het management dan het veld moet ruimen.'' Hij wil nog deze week een spoeddebat met Van Rijn.
Ook Martih Volp van coalitiegenoot PvdA wil een debat. Ze spreekt in een tweet van een ,,zorgelijke situatie". Dezelfde geluiden klinken ook bij andere partijen. Carla Dik-Faber (ChristenUnie) wil dat er meer in personeel wordt geïnvesteerd, twittert ze. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

gerardvantol
gerardvantol4 jul. 2016 - 17:42

En na een week oeverloos heen en weer gepraat, komen ze tot de conclusie dat er een duur betaalde commissie benoemd moet worden. En die concludeerd dat er inderdaad iets niet in orde is en dat de minister daar maatregelen voor moet treffen, verder gebeurd er dan helemaal niks het gaat immers over gewone Nederlanders en niet over gelukszoekers.

sarash
sarash4 jul. 2016 - 14:08

Ja hoor .... volgend jaar verkiezingen en opeens ziet de vvdde ouderen. Dit is al jaren aan de gang. Een paar jaar geleden riep Rutte nog luid dat mensen overdreven en zeurde en dat het goed ging met de verzorgingshuizen terwijl je in veel van die huizen een mensonwaardig leven hebt.Vroeg in bed en laat eruit. In broek moeten plassen omdat ze even wat anders te doen hebben. Maaltijden overgeslagen omdat de volgende over uurtje al weer komt . .. en dat zijn dan nog de minder erge dingen.....Den Haag kent de verhalen ook maar het interesseert ze niets.. valt niets bij die mensen te halen . Tja totde verkiezingen er aan komen en o o wat zijn ze dan opeens begaan met de ouderen...

rene quaedvlieg
rene quaedvlieg4 jul. 2016 - 13:59

Ze willen nog altijd voor een dubbeltje op de eersterang zitten. Wie heeft alles weg bezuiningd? Maar nu wel eisen dat kwantiteit en kwalitijd gelijk blijven.Hoe hypocrite kun je zijn?

manwijf
manwijf4 jul. 2016 - 13:27

Laten we elkaar nu geen mietje noemen! Ouderenzorg heeft gewoon geen prioriteit. Alle miljarden die er klaarblijkelijk wel zijn, worden al ingezet voor het gratis verzorgen van nieuwe Nederlanders. Dat vindt toch iedereen prima? Dat is vele malen belangrijker dan voor oude Nederlanders. Dit is de rekening die we betalen. Dat gratis niet bestaat is hier toch wel bekend?!

phpieterse
phpieterse4 jul. 2016 - 12:56

Brrr, harde woorden vanuit de VVD. Komt er soms weer een verkiezingsperiode aan? "het management dan het veld moet ruimen', dàt zou nog eens iets zijn! Maar dan ook mee laten betalen aan de schade!Spoeddebat met van Rijn, ook leuk. Hoeveel gepraat komt er nog meer? 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!