Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer wil actie minister bij woekerpolissen

20-04-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
100-euro_10.jpg
Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer van in elk geval CDA, SP, PvdA en PVV wil dat minister Jan Kees de Jager (Financiën) de regie neemt in de afhandeling van de woekerpolisaffaire. De partijen willen dat De Jager met de verzekeraars om de tafel gaat zitten om alle schikkingsregelingen te harmoniseren.
Dat bleek woensdag in een Kamerdebat over de zeven miljoen woekerpolissen. De fracties willen onder meer dat de compensaties contant worden gemaakt en nu worden afbetaald. ,,Mensen willen boter bij de vis, ze willen nu een vergoeding'', zei CDA-Kamerlid Elly Blanksma.
Bij de woekerpolisaffaire ging het in 2006 om dure en complexe beleggingsverzekeringen, lijfrentes en hypotheken. Zij kwam aan het licht na onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Miljoenen Nederlanders bleken voor vaak veel geld gedupeerd.
Verzekeraars als Delta Lloyd, ING, Fortis ASR, Aegon en SNS Reaal schikten uiteindelijk voor 2,5 miljard euro. In Kassa bleek dat veel mensen er nog steeds bekaaid afkomen. Deskundige Kapé Breukelaar noemde de compensatieregeling na berekeningen een ' sigaar uit eigen doos '. Deskundigen schatten dat de werkelijke schade van de bijna zeven miljoen polissen tussen 20 en 30 miljard euro ligt.
Onlangs hield de Tweede Kamer een hoorzitting. De politiek wilde eindelijk eens van de verzekeraars zelf horen hoe het zó fout kon gaan. Bekijk hier het filmpje .
In het debat woensdag pleitten Kamerleden ervoor dat De Jager alle partijen rond de tafel roept en aan de chaos en veelheid aan regelingen een einde maakt.
ANP
Wij hebben speciaal voor u een woekerpolisdossier samengesteld met alle uitzendingen van Kassa over deze affaire en het laatste nieuws.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!