Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer vreest 'verraderlijk' mobieltje

23-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mobile_phone_groot_06.jpg
Een groot deel van de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de opslag van gegevens door belbedrijven en de koppeling van die gegevens aan andere data. Dat blijkt uit vragen die D66 woensdag heeft gesteld, samen met de PvdA, de SP, GroenLinks en de VVD.
De parlementariërs zijn gealarmeerd door een bericht in het Duitse weekblad Die Zeit. Dat kreeg van parlementariër Malte Spitz (De Groenen) alle gegevens die zijn belbedrijf in een half jaar over zijn mobiele telefoon heeft vastgelegd. Die bleken gemakkelijk te koppelen aan gegevens uit andere webbronnen. Daardoor kwamen per dag ongeveer tweehonderd gegevens, zoals plaatsbepalingen, over Spitz in beeld. De parlementariër moest zijn belbedrijf overigens voor de rechter slepen om de data over zichzelf te krijgen. De Kamer wil nu weten of de situatie van de opslag van gegevens van burgers en de mogelijkheden die in te zien en te koppelen aan andere openbare bronnen in Nederland vergelijkbaar zijn met die in Duitsland ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!