Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kamer: stel moet zelf beslissen in trouwzaken

24 nov 2010
  •  
leestijd 1 minuten
trouwring_03.jpeg
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil niet meer dat mensen automatisch trouwen in gemeenschap van goederen, als de huwelijkspartners zelf niet hebben aangegeven dat ze het anders willen. D66-Kamerlid Magda Berndsen kondigde woensdag bij de NOS aan dat ze een voorstel zal doen bij de begrotingsbehandeling Veiligheid en Justitie, waardoor partners voortaan echt moeten kiezen hoe ze hun zaken regelen. VVD, PvdA en CDA zijn positief over het idee.
Volgens Berndsen is het niet meer van deze tijd om standaard te regelen dat trouwpartners samen alle goederen in eigendom krijgen, tenzij ze dat op huwelijkse voorwaarden anders regelen. Volgens haar zijn vrouwen niet meer zoals vroeger financieel afhankelijk van hun partner.
PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt deelt deze mening met Berndsen. Hij vindt het bovendien goed dat mensen voordat ze gaan trouwen, meer bewust nadenken over hoe ze hun zaken willen regelen. Voorwaarde is voor hem wel dat de huwelijkspartners kunnen kiezen uit overzichtelijke verdeelmodellen en daarvoor niet al te veel moeten studeren. ,,Het moet geen rocket science worden'', aldus Recourt.
Berndsen en haar VVD-collega Ard van der Steur wijzen er verder op dat mensen door hun huwelijk in gemeenschap van goederen aangesproken kunnen worden op schulden die door hun partner zijn gemaakt. Van der Steur stelde dat de risico's hiervan bijvoorbeeld groot zijn door het toenemend aantal zelfstandig ondernemers. Volgens hem is het zaak om als ondernemer je echtgenoot te beschermen en te voorkomen dat deze mee wordt gesleurd in een faillissement. ANP

Meer over:

trouwen, diginieuws
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!