Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer pakt 'woekerpensioen' aan

15-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3665199.jpg
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de 'woekerkosten' aanpakken die verzekeraars voor hun pensioenregelingen in rekening brengen bij vaak kleinere bedrijven en nieuwe sectoren, zoals de ICT. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt dient daartoe woensdag een voorstel in tijdens een debat met minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken). Coalitiegenoot PvdA en de grootste oppositiepartij SP kondigden dinsdag hun steun aan.
Volgens het voorstel van Omtzigt moeten verzekeraars de kosten voor pensioenregelingen duidelijk kenbaar maken en die gelijkmatig over de hele looptijd in rekening brengen. Het CDA-Kamerlid wijst erop dat de Ombudsman Financiële Dienstverlening al herhaaldelijk aan de bel heeft getrokken. Werknemers van kleinere bedrijven die na enkele jaren van baan wisselen, zouden nu vaak geen pensioen opbouwen door de hoge kosten van de regelingen in de eerste jaren.
SP-kamerlid Paul Ulenbelt noemt het voorstel van Omtzigt een verbetering van de pensioenwetgeving. Maar hij zou ook graag zien dat het voor kleinere werkgevers en bedrijven in nieuwe branches makkelijker wordt zich aan te sluiten bij een pensioenfonds. ,,Dat scheelt werkgevers en werknemers al gauw 20 procent in de kosten. Verzekeraars moeten namelijk winst maken over hun regelingen en pensioenfondsen niet.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!