Kassa

Kamer: onderzoek kosten niet nakomen afspraak

16-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_premie_001_16.jpeg
De Tweede Kamer wil inzicht krijgen in de omvang van onnodige kosten die patiënten veroorzaken die niet opdagen bij een afspraak in het ziekenhuis.
Meerderheid
Een meerderheid van VVD, PvdA, PVV, GroenLinks, D66, ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren wil dat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) er onderzoek naar laat doen. Ook moet worden bekeken welke maatregelen al zijn getroffen en wat nog meer kan worden gedaan om deze onnodige uitgaven terug te dringen. Volgens VVD'er Anne Mulder wordt 7 tot 10 procent van de gemaakte afspraken niet nagekomen.
Stijgende zorgkosten
Mulder ziet de gestaag stijgende zorgkosten als een groot probleem waar hij maatregelen tegen wil treffen. Het zit hem niet lekker dat de overige premiebetalers opdraaien voor de onnodige kosten die worden veroorzaakt door degenen die zich niet op het afgesproken tijdstip laten zien in het ziekenhuis.
Bespreken
Schippers gaf eerder aan dat ze de kwestie in elk geval met de ziekenhuizen gaat bespreken. Zij vindt wel dat er oog moet blijven voor de mensen die door overmacht een afspraak missen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!