Kassa

Kamer houdt vast aan coulanceregeling CBR

  •  
23-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 cbr
De Tweede Kamer houdt vast aan een coulanceregeling voor 75-plussers die zonder rijbewijs zitten door de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Een ruime meerderheid steunde een voorstel hiertoe van D66 en CDA.
Door lange wachttijden bij het CBR zit een groot aantal 75-plussers zonder rijbewijs terwijl ze dat wel op tijd hebben aangevraagd. Veel van deze ouderen zijn afhankelijk van hun auto.

Regeling

De Kamer steunt een regeling waarbij de 75-plussers zouden mogen rijden met een verlopen rijbewijs mits zij een geldige gezondheidsverklaring hebben en een document van het CBR bezitten waarin staat dat een verlenging van het rijbewijs is aangevraagd.
Verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen ontraadde het voorstel eerder omdat het juridisch niet haalbaar zou zijn. ANP

Meer over:

cbr
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Henk Mostert
Henk Mostert22 aug. 2019 - 21:38

Heb in mei een gezondheidsverklaring ingevuld bij het CBR en bevestigd gekregen. In de brief stond dat ik binnen 8 weken een bericht zou ontvangen van het CBR (nee dus). Na 9 weken gebeld (inmiddels een rijbewijs keuring gedaan) in overleg met een persoon bij het CBR dit aangetekend opgestuurd.met de mededeling dat wij om gezondheid redenen in oktober voor 5 maanden naar Spanje vertrekken) en hiervan geen bericht ontvangen. Op 16 augustus wederom gebeld met een medewerkster en uitgelegd wat het probleem was. Huis gehuurd in Spanje van oktober tot en met eind maart en dit betaald en wederom verteld dat ik vanwege COPD naar Spanje vertrek ik de wintermaanden. Kon ze niets mee en vertelde na aandringen dat op z'n vroegst ik op 19 december bericht zou krijgen. Dus minimaal twee maanden huur weggegooid. Gaan we wel dan hebben we daar huisarrest na 12 november (we verblijven in een bergachtig gebied) en moet ik na bericht van het CBR terugvliegen naar Nederland om mijn rijbewijs op te halen. Nederland is het enige land dat deze maatregel hanteert. Alle omringende landen laten de huisarts de keus maken.Wij zitten hoe dan ook met een hoge kostenpost en mijn annuleringsverzekering betaald uiteraard niet.

mark79
mark7914 mei 2019 - 16:27

2019, niets veranderd. er is alleen uitzondering voor bedroeps chauffeurs. ik heb me rijbewijs nodig en ik krijg gewoon te horen je moet maar 6 maanden wachten, prive situaties dat kinderen naar de opvang moeten gebracht worden per auto,  het  interesseert ze niets.  word tijd dat het ministerie ingrijpt en het CBR sancties oplegt. of dat er alternatieven komen buiten het CBR om. mensen zijn afhankelijk, ik word gewoon kwaad dat ze daar grijnzend aantafel deze onzin verkoopt.   bah ….  ik kan het zelf sneller regelen door gewoon de arts te bellen en een afspraak te maken, maar dat word niet erkend omdat het via hun verlopen moet. en ik moet wachten op andere aanvragen, terwijl de keur arts gewoon plek in zijn agenda heeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!