Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer bezorgd over brandweer

26-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brandweerauto_05.jpg
In de Tweede Kamer is bezorgdheid over het draagvlak voor versoberingen bij de brandweer. Bij kleinere branden wordt niet altijd meer met zes man uitgerukt en niet iedereen in de wereld van de brandweer is daar gerust op. Werken zonder voldoende draagvlak bij degenen die het werk moeten uitvoeren is hachelijk, aldus verschillende partijen woensdag in de Kamer.
Slagkracht en veiligheid
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) vindt dat geluiden van bijvoorbeeld de bonden ,,bloedserieus'' moeten worden genomen, maar gaat ervan uit dat slagkracht en veiligheid van brandweerlieden en burgers gewaarborgd blijven. Die mogen ook zeker niet achteruit gaan, aldus de bewindsman. ,,Dat mag en zal niet gebeuren'', want anders grijpt hij in.
Flexibel uitrukken
Volgens Nine Kooiman van de SP is de minister echter bezig met het ,,wegwuiven van de hele werkvloer''. Louis Bontes van de Groep Bontes/Van Klaveren oogstte applaus van de publiekstribune met zijn oproep om het flexibel uitrukken af te blazen omdat het ,,nooit geaccepteerd'' zal worden. Opstelten moet maar eens ontwaken ,,uit zijn winterslaap'', schamperde Bontes.
Uitrukken op maat
Medio volgende maand is er een gesprek tussen alle betrokken partijen over ,,uitrukken op maat'' en in juni zelfs een heel congres. Opstelten wil stimuleren dat ze nader tot elkaar komen. Hij zal de Kamer dan na het congres ook nader informeren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!