Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kadavers stierkalfjes gebruikt bij opwekken groene stroom

01-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koe boerderij gechipt 930x520
Dode stierkalfjes worden gebruikt om groene energie mee op te wekken. Dit blijkt uit een uitzending van het VARA-programma Rambam.
Geboortes nodig voor melkproductie
Melkkoeien moeten ieder jaar een kalfje krijgen, om de productie van melk op gang te houden. De koeien die hieruit geboren worden zijn veel waard omdat zij ook melk kunnen produceren. De stiertjes daarentegen zijn minder waard. Als een stier niet genoeg vlees aan de botten heeft wordt deze gezien als ‘economisch onrendabel’ en gedood. Deze lijkjes worden gebruikt voor het opwekken van groene energie.
Bedrijfsnamen onbekend
Het bedrijf waar de kadavers heengaan wil niet vertellen welke bedrijven groene energie uit stierkalfjes opwekken. De uitzending van Rambam is donderdagavond om 21:50 op NPO3.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

mamamama
mamamama1 dec. 2016 - 18:15

NS gaat ook over op groene stroom, dank zij de goedkope stiefkafjes?

mamamama
mamamama1 dec. 2016 - 17:31

Echt walgelijk. Stiertjes voor groene stroom. Er is genoeg vegetatie om dat te kunnen doen. Omdat stiertjes niets kosten dan maar gebruikt voor groene stroom dat voor veel geld de deur uit gaat. Af en toe denk ik dat de mens zo langzamerhand aan het degenereren is, BAH. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!