Kassa

Kabinet zet mes in steunpakket: sommige bedrijven zullen omvallen

26-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geld euro
Het kabinet wil het mes zetten in de noodsteun voor bedrijven en werknemers. Betrokkenen melden dat het derde pakket enkel gericht is op de meest gedupeerde ondernemers en minder salaris zal vergoeden. Dat meldt De Telegraaf.

Ministers Koolmees (Sociale Zaken) en Wiebes (Economische Zaken) overleggen vandaag over dit derde steunpakket met de top van vakbonden en werkgevers. "Je kunt domweg niet alle bedrijven overeind houden, sommige bedrijven zullen gaan omvallen", aldus een ingewijde.

Op dit moment krijgen alle bedrijven die door de coronacrisis 20 procent of meer omzet zijn kwijtgeraakt financiële steun voor doorbetaling van het loon van hun werknemers. Deze grens wil het kabinet verhogen, mogelijk naar 30 procent. Ook zal dan niet langer maximaal 90 procent van de salarissen worden vergoed, maar slechts 70 of 80 procent. Volgens het AD zal dit zelfs stapsgewijs worden teruggebracht naar 60 procent. Vakbonden, werkgevers en ministers beseffen dat dit tot meer faillissementen en ontslagen zal leiden. Wel zou de loonsteun voor bedrijven (NOW) langer gaan duren; namelijk tot 1 juli volgend jaar. Tussentijds wordt dan ook wel gekeken of de regeling moet worden aangepast.

Bron: De Telegraaf, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!