Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet wil flexibele lestijden voor scholen mogelijk laten blijven

19-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoolkinderen_studenten_930x520
Scholen moeten toch de ruimte houden om de schoolweek en schoolvakanties anders in te delen, vindt de Tweede Kamer. Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) moet dat scholen nu al toezeggen, ook al wil die daar niet aan.
De afgelopen jaren mochten twaalf scholen proefdraaien met flexibelere schooltijden. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld zelf kiezen wanneer ze met vakantie gaan. Maar bij veel scholen ging het onderwijs achteruit, constateerde de onderwijsinspectie. Slob besloot daarom de experimenten na komend schooljaar stop te zetten.

'Zuur voor proefscholen'

Dat vindt de Kamer wel heel zuur voor de proefscholen die wél goed onderwijs zijn blijven bieden. Slob moet daarom regelen dat zij zich ook straks niet aan de vijfdaagse schoolweek en de vaste vakanties hoeven te houden.
De minister voelt daar niets voor. Hij gunt scholen graag de ruimte om flexibel om te springen met hun lestijden, maar vraagt tijd om dat goed te regelen. Het experiment liep nu eenmaal af, en de volgende stap, het vrijgeven van de tijden voor alle scholen, noemt hij in ieder geval "absoluut onverantwoord". ANP

Meer over:

lestijden, kabinet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!