Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kabinet wil einde aan opdringerige deurverkoop

20 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
deur aanbellen 1127
Energiebedrijven moeten een einde maken aan opdringerige en misleidende verkoop aan de deur. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) dreigt met maatregelen als de sector niet optreedt, meldt het AD.
De staatssecretaris is geschokt door de handelwijze van energieverkopers. Zo zijn voorbeelden bekend van verkopers die contracten slijten aan oude, soms dementerende klanten. Ook doen sommigen zich voor als netbeheerder of tariefcontroleur.

Gemeenten eerst aan zet

Keijzer is verbolgen over die werkwijze: "Ik wil liever niet alles verbieden, maar zulke praktijken moeten uitgebannen worden. Allereerst is dat aan gemeenten zelf, zij kunnen lokale regels stellen voor bedrijven waar ze wel en niet langs de deuren mogen gaan. Als ik merk dat ze lokaal te weinig mogelijkheden hebben, grijp ik in." ANP/AD
Wil je Kassa's sticker 'Nee! Verkopers niet welkom!' sticker bestellen? Klik hier voor de bestelinstructies.
Kijk Kassa: Energiebedrijven lappen regels aan hun laars. Niet alleen aan de deur zijn energieverkopers opdringerig. Ook telefonische verkopers proberen nog altijd mensen over te laten stappen naar een andere energieleverancier.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!