Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet wil bankenbelasting in 2012

01-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_euro__36.jpeg
Het kabinet wil in de loop van volgend jaar een bankenbelasting invoeren die 300 miljoen euro moet opleveren maar in de jaren erna structureel meer. De eerste incidentele opbrengst wordt gebruikt als dekking voor de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent.
Dat meldde minister Jan Kees de Jager van Financiën vrijdag na de ministerraad. Nederland neemt het voorstel van de Europese commissie over dat ook al door Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is omarmd. Voor De Jager was dat laatste zeer belangrijk. Hij wilde niet dat de Nederlandse banken gedwongen zouden worden om als eerste in Europa een bankenbelasting in te voeren. Dat zou niet goed zijn voor de concurrentiepositie. De Jager wilde al langer een bankenbelasting om de risico's die banken vormen voor de maatschappij te beprijzen. Over de precieze details rond de invoering zal de komende tijd nog overleg zijn met de Nederlandse banken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!