Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet vervroegt nieuwe versoepelingen naar 26 juni

14-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
bar cafe restaurant terras horeca koffie thee ijsje 1127
Niet op 30 juni maar al op zaterdag 26 juni wil het kabinet de eerstvolgende versoepelingen van de coronamaatregelen laten ingaan. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van de NOS.
De horeca mag dan tot middernacht open blijven. Ook mogen zijn meer gasten in restaurants (tot 100 personen) welkom. Het maximale aantal mensen dat je thuis mag ontvangen wordt acht personen. Ook theaters, musea en bioscopen mogen meer bezoek toestaan. De discotheken en nachtclubs mogen weer open, maar wel met toegangstesten.

Ook komen er meer mogelijkheden om te sporten en voor evenementen. Een definitief besluit valt vrijdag in de ministerraad, maar volgens ingewijden moet het wel heel raar lopen willen de versoepelingen dan alsnog worden uitgesteld.

Minder besmettingen, vlotte vaccinatie

Mede dankzij de snel vlottende vaccinatiecampagne nemen het aantal coronabesmettingen en de druk op de ziekenhuizen sneller af dan verwacht. Dat biedt ruimte om de samenleving eerder grotendeels van het slot te halen. Vanaf 26 juni gelden eigenlijk alleen nog beperkingen van het aantal bezoekers thuis en in openbare gelegenheden. Ook zijn de basisregels, zoals afstand houden en handen wassen, en de mondkapjesplicht nog van kracht.
ANP/NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!