Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kabinet trekt opnieuw 1 miljard euro uit voor woningbouw

16 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouw huis woningen 1127
Het kabinet zal nogmaals 1 miljard euro beschikbaar stellen voor de versnelde bouw van betaalbare woningen. Dit meldt de NOS nadat zij dit van diverse bronnen heeft vernomen. De stukken zullen tijdens Prinsjesdag worden gepresenteerd.

De extra investering van het kabinet staat in de Prinsjesdagstukken. Deze zullen volgende week dinsdag gepresenteerd worden op Prinsjesdag. 

In 2019 ook al 1 miljard euro geïnvesteerd

In 2019 heeft het kabinet ook al 1 miljard euro beschikbaar gesteld voor de bouw van betaalbare woningen. Dit geld was vooral bestemd voor woning in het lagere prijssegment die anders voor gemeenten niet financieel rendabel zouden om te bouwen.

Geen extra ingrijpende maatregelen

De extra impuls voor de woningbouw zal naar verwachting niet gepaard gaan met aanvullende maatregelen, zoals het opheffen van de verhuurdersheffing voor woningcorporaties. Dit zou komen doordat het kabinet demissionair is, waardoor het instellen van ingrijpende maatregelen gevoelig ligt in de politiek. 
Bron: ANP, NOS

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

JannieBoe
JannieBoe23 sep 2021 - 6:55

Één miljard is verdeeld over alle 352 Nederlandse gemeentes een bedrag van 2.840.909,09 per gemeente.
Dat is niet eens een héél druppeltje op een gloeiende plaat.