NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kabinet trekt miljoenen uit voor treinverbinding Amsterdam - Wenen

10 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
bagage reis trein ov perron 930
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) meldt dat het kabinet 6,7 miljoen zal uittrekken voor een dagelijkse nachttrein tussen Amsterdam en Wenen. Het bedrag wordt gebruikt om de trein tussen 2021 en 2024 te laten rijden.
Het gaat om een samenwerking tussen de Nederlandse Spoorwegen en de Oostenrijke vervoerder ÖBB. De komende jaren wordt gekeken of er vergelijkbare nachttrein-trajecten door andere vervoersbedrijven kunnen worden uitgevoerd. Volgens marktonderzoek in opdracht van de overheid zijn de vervoerders daar pas in 2023 klaar voor. Van Veldhoven is blij met de komst van de nachttrein en zegt met de investering een duurzame en aantrekkelijke manier van reizen te bieden.

Nog niet populair

De laatste slaaptrein vanuit Amsterdam vertrok eind 2016 met bestemmingen München en Zürich. Dat traject werd vanwege het teruglopend aantal passagiers gestopt door de Duitse spoorwegen. Ook de komende jaren zullen nachttreinen in Europa afhankelijk zijn van subsidie. Ze zijn nog niet populair genoeg om de kosten ervan te kunnen dekken met de ticketverkoop.
Een enkeltje tussen de steden zal ongeveer veertien uur duren. In beide richtingen zal de trein om 10.00 uur 's ochtends op de bestemming aankomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!