Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kabinet: subsidie van 200 miljoen euro voor aardgasvrij maken van huurwoningen

23 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
gas930x520
Het kabinet investeert 200 miljoen euro in het aardgasvrij maken van huurwoningen. Hiermee kunnen 55.000 huizen aardgasvrij worden gemaakt, verwacht minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).

Aangekondigde subsidie

De subsidie werd al aangekondigd op Prinsjesdag en ligt vanaf 1 mei klaar. Het is bedoeld voor verhuurders die hun woningen willen aansluiten op een warmtenet, zodat ze bijvoorbeeld het verleggen van leidingen of het weghalen van de oude cv-ketel kunnen betalen. Per woning is 5000 euro beschikbaar.
Knops denkt dat de regeling kan met name van pas komen in wijken waar het aardgasnet aan vervanging toe is en er al een warmtenet voorhanden is.Ook verhuurders van woningen die al zijn aangesloten op een warmtenet kunnen een beroep op de regeling doen. Zij kunnen daarmee ook af van het laatste gebruik van gas in hun huizen (bijvoorbeeld voor een fornuis of geiser).

Van het gas af gaan een goed idee?

Wil je meer weten over of van het gas afgaan een goed idee is? Bekijk dan hieronder onze uitzending over aardgasvrij wonen van 7 maart 2020.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!