Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Strengere aanpak alcoholverkoop minderjarigen

28-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drank 930x520
De verkoop van alcohol aan minderjarigen via internet wordt aan banden gelegd. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) wil de verkopende winkels wettelijk verantwoordelijk maken voor de naleving van de leeftijdsgrens van 18 jaar. De bezorgdienst en de webwinkel moeten hier dan samen afspraken over maken.

Toezicht

Uit onderzoek over de naleving van de alcoholleeftijd bleek vorig jaar dat minderjarigen nog makkelijk alcohol thuis kunnen laten bezorgen. Er wordt nauwelijks gecontroleerd. Blokhuis wil het toezicht in handen leggen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Inspecteurs van de NVWA krijgen de bevoegdheid om zich voor te doen als minderjarige bij het kopen van alcohol via internet.

Stuntaanbiedingen

Blokhuis wil ook dat er een einde komt aan stuntaanbiedingen voor alcohol als ,,twee halen, één betalen". Verkopers moeten aanbiedingen op alcohol beperken tot maximaal 25 procent korting. De staatssecretaris wil dat consumenten bewuster omgaan met het kopen van alcoholhoudende dranken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!