Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet stelt staatscommissie ouderschap in

21-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kids_15.jpg
Er komt een staatscommissie die gaat kijken naar de verschillende vraagstukken rond het juridisch ouderschap, het meerouderschap en het meeroudergezag en rond het draagmoederschap. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten op voorstel van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie).
Afstammingsrecht
De samenstelling van gezinnen kan er tegenwoordig heel anders uitzien, wat nieuwe vragen oproept over de rol van ouders en de band tussen ouder en kind. Daarom kijkt de commissie in de eerste plaats naar de manier waarop het afstammingsrecht nu is geregeld en naar het juridisch ouderschap. Dat kunnen bijvoorbeeld de biologische ouders, maar ook de sociale ouders zijn.
Vragen
De staatscommissie zal zich ook buigen over de vraag of het uitgangspunt dat een kind hoogstens twee juridische ouders kan hebben, moet veranderen. Dit geldt ook voor de vraag of er meer dan twee personen gezag over het kind mogen uitoefenen. Verder komt de vraag aan de orde of er een wettelijke regeling moet komen voor draagmoederschap. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!