Kassa

Kabinet staakt privatisering WGA-verzekering

14-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro-handen_04.jpg
Het kabinet zet het plan voor volledige privatisering van de verzekering van werkgevers voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid van hun personeel niet door. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) geeft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer als reden de demissionaire status van het kabinet. Het plan stamt nog uit het regeerakoord van de uit elkaar gevallen coalitie tussen CDA, PvdA en ChristenUnie.
Volgens Donner zijn er ,,hoge overgangskosten'' gemoeid met de stelselwijziging. Met de invoering van de strengere WAO, de WIA, hebben werkgevers sinds 2007 de mogelijkheid om te kiezen tussen een publieke of private verzekering in de regeling voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (WGA).
Ook blijkt volgens de minister uit een evaluatie dat uitkeringsinstituut UWV en commerciële verzekeraars elkaar door de concurrentie juist scherp houden in de uitvoering van de voorziening. Ongeveer 20 procent van de werkgevers zou voor een private verzekering kiezen, vaak wegens de lagere premie. Er zou geen verschil zijn in de beperking van het ziekteverzuim en het aan het werk helpen van de deels arbeidsongeschikten. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!