Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet: goedkoop internetabonnement voor lage inkomens

14-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
746 keer bekeken
  •  
oudere senior internet computer 1127

Het kabinet werkt aan een plan om mensen met een kleine beurs een goedkoop internetabonnement aan te bieden. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) heeft dit een "sociaal internetpakket" genoemd in een debat in de Tweede Kamer. Dit voordelige pakket moet ervoor zorgen dat "iedereen mee kan doen in de digitale wereld."

Het precieze plan heeft Van Huffelen nog niet uitgewerkt. Wel hint ze erop dat providers worden verplicht een goedkoop internetabonnement aan te bieden aan mensen die niet veel te besteden hebben. "In het uiterste geval kan de minister van Economische Zaken en Klimaat een dienstverplichting aan de markt opleggen", zegt de staatssecretaris. 

Nu kost een los internetabonnement al gauw een kleine 30 euro per maand. 

Gratis wifipunten, doneren van laptops en tablets

De bewindsvrouw wil ook "gratis wifipunten" gaan aanbieden. Maar die zijn volgens Van Huffelen "niet altijd veilig" en daarom denkt ze dat ook het goedkope abonnement nodig is.

Een ander plan van de staatssecretaris is om 150.000 laptops en tablets die zijn gebruikt door de overheid te doneren aan kinderen van ouders die hier geen geld voor hebben.

Plannen naar aanleiding van kamervragen

De bewindsvrouw kondigde haar plannen aan naar aanleiding van vragen die Barbara Kathmann van de PvdA stelde. Zij vreest dat de kloof tussen arm en rijk groter wordt als mensen door de "koopkrachtcrisis" geen internetabonnement kunnen betalen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!