Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet reageert eind maart op gasrapport

24-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
gas_08.jpg
Het kabinet komt eind maart met een uitgebreide reactie op het bijzonder kritische rapport dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid vorige week presenteerde over decennia van gaswinning in Groningen. Een woordvoerster van minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft dat maandag laten weten.
Zo spoedig en zorgvuldig mogelijk
Kamp gaf vorige week al een eerste, korte reactie, maar studeert nu op een uitgebreider antwoord. Kamp verwacht die ,,reeds eind maart'' namens het kabinet naar de Kamer te kunnen sturen. Het kabinet heeft normaal gesproken zes maanden de tijd om te reageren op een rapport van de OVV. Het is de ambitie om dat nu veel sneller te doen: zo spoedig én zo zorgvuldig mogelijk, aldus Kamp.
Risico's van de Groningers
De OVV concludeerde vorige week in zijn rapport dat alle bij de gaswinning betrokken instellingen en het ministerie van Economische Zaken de afgelopen decennia vooral oog hadden voor de financiële opbrengsten van de gaswinning en nauwelijks voor de risico's voor de Groningers.
Veiligheid van de Groningers
GroenLinks zal er in de Kamer op aandringen het debat toch eerder te voeren. ,,Het is heel raar dat minister Kamp nu nog een maand zegt nodig te hebben om te reageren op een rapport dat hij allang kent en becommentarieerd heeft”, aldus GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren. ,,Ook de minister zou toch doordrongen moeten zijn van de urgentie van de feiten die de OVV aan het licht brengt. Het gaat hier over de veiligheid van de Groningers.”
Excuses
In de Tweede Kamer vinden het CDA en de Partij voor de Dieren dat het kabinet de Groningers excuses moet maken voor alle schade als gevolg van de gaswinning. ANP

Meer over:

gas, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!