Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet past bijstandswet niet aan

06-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_9713ae.jpg
Het kabinet is niet van plan de wet aan te passen om problemen te voorkomen voor alleenstaande ouders in de bijstand van wie de partner in de gevangenis zit of met de noorderzon is vertrokken.
Complicaties
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zei vrijdag dat het aan de gemeenten is om in dat soort gevallen maatwerk te bieden. De problemen in kwestie komen volgens hem ook niet zo vaak voor en het gaat niet om grote bedragen. Asscher wees er ook op dat wijzigingen voor complicaties bij de Belastingdienst zouden zorgen.
Meebetalende partner
Volgens het AD hebben ongeveer 5000 alleenstaande ouders in de bijstand vanaf volgend jaar zo'n 15 procent minder inkomen. De Belastingdienst zegt dat ze een meebetalende partner hebben, terwijl dat niet zo is. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en club van sociale diensten Divosa hebben aan de bel getrokken. Ze hopen dat de Senaat ingrijpt. Die moet de wet nog behandelen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!