Kassa

Kabinet overweegt het schrappen van btw op zonnepanelen

20-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
915 keer bekeken
  •  
Zonnepaneel 1127

Het kabinet overweegt om de 21 procent btw vanaf het begin te schrappen voor zonnepanelen. Nu moet de belasting eerst nog worden teruggevraagd. Het wordt zo veel gemakkelijker zonnepanelen te plaatsen.

Naast dat het voor voor veel mensen nu makkelijker wordt, scheelt het ook voor veel rompslomp voor de Belastingdienst, zegt het kabinet.

Onder voorbehoud

Het kabinet wilt de wet hierop aanpassen, blijkt uit een internetconsultatie. Wel ‘onder voorbehoud van budgettaire haalbaarheid, de uitkomsten van de internetconsulatie en de uitvoeringstoets’. Lidstaten stelden recent een nieuwe Europese richtlijn voor btw-tarieven vast. Zo kan het kabinet aan de slag met het nultarief.

Geen teruggave meer nodig

Nu moeten particulieren eerst de zonnepanelen volledig betalen en kunnen ze daarna de btw (gedeeltelijk) terugvragen. Daarvoor dienen ze eerst aangifte te doen en daarna zich te registreren. Dit is straks teruggave niet meer nodig.

Vanaf 1 januari 2023 zou het moeten gelden. Belangstellenden kunnen tot en met 20 mei op het voorstel reageren.

Bron: NU.nl/ANP

Meer over:

zonnepanelen, btw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

pk49
pk4923 apr. 2022 - 10:36

en weer worden de beter gesitueerden bevoordeeld door Rutte c.s. De minima en aow-ers hebben geen geld voor zonnepanelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!