Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet overlegt over compensatie voor stijgende energierekening

12-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
energie stroomnet 1127

Het kabinet overlegt deze ochtend over de stijgende energierekening en kijkt op welke manier huishoudens daarvoor gecompenseerd kunnen worden. Veel huishoudens dreigen namelijk door de stijgende gasprijzen vele tientallen euro's per maand extra op de energierekening te zien. Er valt waarschijnlijk vrijdag in de ministerraad een definitief besluit hierover.

Vorige week beloofde minister Wopke Hoekstra (Financiën) op aandringen van de Tweede Kamer bij de Algemene Financiële Beschouwingen maatregelen te nemen om het leed te verzachten. Vooral gezinnen met de laagste inkomens zijn kwetsbaar. Zij wonen vaak in slecht geïsoleerde huurwoningen en kunnen zelf weinig doen om hun verbruik te matigen. Hoekstra benadrukte dat ook mensen met een modaal inkomen al snel in problemen kunnen komen als de vaste lasten onverwacht stijgen.

Versneld isoleren

Het versneld isoleren van woningen zou een manier kunnen zijn om de stijging van de energierekening te temperen. Maar ook belastingmaatregelen zullen hoogstwaarschijnlijk op tafel liggen, aangezien een flink deel van de gas- en stroomrekening bestaat uit belastingen.

Demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat Stef Blok spreekt van een "complex vraagstuk", doordat het lastig te achterhalen is wie precies gesteund moeten worden. Hij zegt daarom nog tijd nodig te hebben om een oplossing te vinden. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!