Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet neemt tijd voor vuurwerkplannen

29-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk 930 520
Het kabinet neemt meer tijd voor het uitwerken van zijn plannen om overlast van vuurwerk aan te pakken. Die plannen, en dan vooral een 'rotjesverbod', stuitten op verzet van onder andere regeringspartij VVD. Het kabinet zou de kwestie volgende week met de Tweede Kamer bespreken, maar heeft dat uitgesteld tot eind mei.

Kabinet 'broedt' op voorstellen

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) werkten aan allerlei maatregelen, waaronder een verbod op rotjes en soortgelijk ,,werpbaar knalvuurwerk''. Toen dat uitlekte, keerde de VVD zich daar fel tegen. Van de regeringspartijen is alleen de ChristenUnie uitgesproken voorstander van zo'n verbod. Coalitiepartners CDA en D66 houden zich nog op de vlakte.
De beide betrokken ministeries hadden hun plannen al eens voorgelegd aan de regeringspartijen, zeggen ingewijden. Toen zouden ze nog niet zoveel weerstand hebben ondervonden. Maar de voorstellen waren nog lang niet rijp, werpen anderen met kennis van zaken tegen.
Andere maatregelen waarop het kabinet broedt, lijken beter te worden ontvangen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de verplichting voor vuurwerkverkopers veiligheidsbrillen en veilige lanceerbuizen voor vuurpijlen te leveren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!