Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kabinet neemt maatregelen om gesjoemel met importauto’s tegen te gaan

1 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-rijden-930x520
Het kabinet neemt maatregelen om gesjoemel bij de import van tweedehandsauto's tegen te gaan. Te vaak wordt een te lage taxatiewaarde opgegeven om minder belasting te hoeven betalen. Strengere controles moeten dat in de toekomst voorkomen, meldt staatssecretaris Menno Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer.
Nu houdt de belastingdienst nog steekproefsgewijs en achteraf toezicht op de waardebepaling. Snel wil toe naar een situatie waarin de taxatie van elke geïmporteerde occasion wordt gecontroleerd, voordat de wagen op kenteken wordt gezet. ,,Deze validatie gebeurt bij voorkeur door een onafhankelijke partij en hiervoor ben ik in gesprek met de Dienst Wegverkeer (RDW)'', aldus de staatssecretaris.

Eerlijk laten taxeren

Als bij controle blijkt dat de taxateur ernaast zit, moet de waarde van de auto opnieuw worden vastgesteld. Het duurt dan ook een stuk langer voordat de koper met zijn bolide de weg op kan. Dat moet volgens Snel een prikkel zijn om een importauto meteen eerlijk te laten taxeren. Het voorstel wordt de komende periode verder uitgewerkt. ANP 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar