Kassa

Kabinet: meer boostercampagnes in 2022 en 2023

30-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
564 keer bekeken
  •  
coronavaccin injectienaald vaccineren 1127

Het demissionaire kabinet voorziet dat er in 2022 meer booosterrondes gaan komen. Na de huidige komen er volgend jaar mogelijk nog twee boostercampagnes. En in 2023 zou er ten minste één boosterronde kunnen komen. 

Demissionair gezondheidsminister Hugo de Jonge schrijf dit in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet en het RIVM proberen in kaart brengen hoeveel boosters er nodig zijn volgend jaar. Maar dat is "niet eenvoudig aangezien we hierbij met een groot aantal, deels nog onbekende, variabelen rekening moeten houden. Het kabinet kiest daarom zoveel mogelijk voor zekerheid", schrijft De Jonge.

Extra vaccins ingeslagen

Nederland slaat bijna 6 miljoen extra coronavaccins in voor de extra boosterrondes. Die vaccins zouden net als 12 miljoen eerder bestelde vaccins van Pfizer/BioNTech mogelijk al zijn aangepast aan de omikronvariant.

De Jonge schrijft dat er "voldoende vaccins voor de huidige boostercampagne" zijn en dat de extra vaccins zorgen voor een "ruime basis voor mogelijke extra boosterrondes in het tweede kwartaal en het najaar van 2022 en in 2023". Het kabinet mikt daarmee op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad, aldus de minister.

Tot dusver zijn er ongeveer 3 miljoen boosterprikken gezet. Het is de bedoeling alle 18-plussers voor 1 februari geprikt te hebben. De Jonge zei vorige week bij een bezoek aan de GGD te verwachten dat dit doel wordt gehaald. "De GGD heeft ons nog nooit teleurgesteld." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Wilma-60
Wilma-6030 dec. 2021 - 12:27

Men kan wel aan het prikken blijven, een virus past zich toch weer aan. En of alles goed is wat je ingespoten krijgt en zoveel???? Eerst zouden 2 voldoende zijn , nu alweer 3 en 4 en 5 hebben ze het ook al weer over waar stopt het???

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe30 dec. 2021 - 15:48

Vaccins werken bizar goed. Er zijn er inmiddels vier miljard toegediend. Het soort en aantal bijwerkingen is extreem laag. Er zijn tientallen miljoenen doden voorkomen. Een doorslaand succes en dé manier om uit de pandemie te komen. Misschien zijn er meer vaccinaties nodig. Het is een proces dat steeds in beweging is. Virussen veranderen. Als 2 of 3 extra vaccins weer meer en actuele bescherming bieden dan is daar helemaal niets mis mee. In tegendeel. We mogen de wetenschap dankbaar zijn. Evenals al die mensen die ervoor zorgen dat we die vaccins kunnen nemen als we willen. En ook dank aan al dat zorgpersoneel dat zich uit de naad werkt. En gevaccineerden en ook ongevaccineerden zo goed verzorgen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!