Kassa

'Kabinet, maak strijd tegen kloonpolis waar'

12-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering zorgkosten 930 520
Het woud van verschillende basisverzekeringen voor gezondheidszorg moet flink uitgedund. Dan pas kunnen mensen de verzekering kiezen die bij hen past, vindt het CDA. Een voorstel van de christendemocraten om het kabinet, dat zich daar ook voor wil inzetten, bij de les te houden krijgt steun van D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Het stevent af op een Kamermeerderheid.

Één standaardpolis

Het CDA ziet liefst één standaardpolis voor de basisverzekering voor alle verzekeraars. Maar de partij wil het kabinet zeker houden aan het voornemen om de wildgroei van zogenoemde kloonpolissen tegen te gaan. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg moet daarom onderzoeken hoeveel van deze polissen er zijn en geregeld verslag uitbrengen van de vermindering daarvan, vindt Tweede Kamerlid Joba van den Berg.

Meerdere basispolissen

Verzekeraars bieden nu vaak verscheidene basispolissen aan, tientallen in totaal. Die geven recht op dezelfde basiszorg, maar hebben toch heel verschillende tarieven. Waarom de een duurder is dan de ander is vaak heel ondoorzichtig, stelt Van den Berg. ,,Wie ooit heeft geprobeerd een goedkopere zorgverzekering te vinden, weet dat dit niet eenvoudig is. Het bestuderen van de kleine lettertjes en de onderlinge verschillen is een immens karwei.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

jan koops
jan koops12 dec. 2017 - 13:00

Volhouden CDA en Kamer 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!