Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet keurt financiering nieuwe wegen goed

02-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
weg-nacht_03.jpg
Het kabinet heeft donderdag ingestemd met de financiering van twee nieuwe snelweggedeeltes. Het zijn ,,ontbrekende schakels in het Nederlandse wegennet'', aldus het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het gaat om de Blankenburgverbinding ten westen van Rotterdam en de verlenging van de A15 naar de A12 richting Duitsland.
Blankenburgverbinding
De verlengde A15 in het oosten van het land wordt een belangrijke verbinding voor met name het goederentransport naar de oosterburen. De A15 eindigt nu nog in een weiland in het Gelderse Bemmel. De Blankenburgverbinding wordt een tunnelverbinding die de A20 en de A15 ten westen van Rotterdam met elkaar verbindt, tussen Maassluis en Vlaardingen.
Tijdelijk tol
Om de versnelde aanleg van de twee wegen te bekostigen is het noodzakelijk dat er tijdelijk tol wordt geheven. De Blankenburgverbinding kost in totaal ruim 1,1 miljard euro, de verlengde A15 zo'n 840 miljoen euro. Het parlement moet er nog mee instemmen. ANP

Meer over:

diginieuws, snelweg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!