Kassa

Kabinet houdt vast aan accijnsverhoging

14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
benzinepomp_14.jpg
Het kabinet houdt vooralsnog vast aan de accijnsverhoging op diesel en LPG die in januari is ingevoerd. Staatssecretaris Eric Wiebes wil in mei op basis van onderzoek bekijken of de verhoging kan blijven of moet worden aangepast.
Tanken in buitenland
Dat bleek vrijdag uit de woorden van Wiebes na de wekelijkse ministerraad. Brancheorganisaties TLN stelde vrijdag dat de maatregel de schatkist twee keer zoveel kost als dat het op had moeten leveren. Ongeveer 180 miljoen euro aan accijnsinkomsten zouden verdwijnen doordat transportorganisaties in het buitenland gaan tanken.
Wiebes gaf vrijdag toe dat die cijfers er niet mooi uit zien. Objectieve berekeningen van zijn eigen ministerie heeft hij nog niet. Wiebes verwacht in mei cijfers te hebben over de eerste maanden van dit jaar en dan te kunnen bekijken of de accijnsverhoging moet worden aangepast.
Meer tijd nodig
Wiebes: ,,Van mij mag u verwachten dat ik objectief vaststel wat de cijfers zijn, wat de effecten zijn en waardoor het komt. We nemen de tijd die nodig is, dit kun je niet op basis van één maand bekijken. Alternatieven onderzoeken als je niet weet wat er aan de hand is, dat is niet verstandig.''
Hij heeft geprobeerd het onderzoek te versnellen, maar dat is maar ten dele gelukt. April komt nog net te vroeg voor een conclusie, aldus Wiebes. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!