Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet houdt 'btw-spanning' er nog even in

18-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro-geld-fooi-munt_11.jpg
Het kabinet zal komende maandag de Eerste Kamer een reactie geven op het dringende verzoek van de Senaat om af te zien van de btw-verhoging op podiumkunsten.
Volgens vicepremier Maxime Verhagen vindt er dit weekeinde nog ,,nader overleg plaats tussen de meest betrokken bewindslieden''. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) zei dat er in het kabinet goed was gesproken over de kwestie, maar dat een aantal zaken nog moet worden uitgewerkt.
Op vragen gaf Verhagen toe dat bij wijzigingen van de afspraken tussen de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV (het gedoogakkoord) ,,meerdere partijen dan alleen de partijen die in de regering zitten, betrokken zijn''. Dat betekent dat, wil het kabinet iets veranderen aan de btw-verhoging, overleg met de PVV nodig is.
Het kabinet wil de btw op kunst verhogen van 6 naar 19 procent. Dat moet 90 miljoen euro opbrengen. De Tweede Kamer is het ermee eens, maar de Eerste Kamer is tegen en kan het plan tegenhouden door dinsdag tegen het hele belastingplan te stemmen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!