Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kabinet hield deel buiten bezuinigingen'

18-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cash-euro-briefgeld_20.jpg
De ambtelijke werkgroepen die de afgelopen maanden zochten naar miljardenbezuinigingen, hebben ongeveer eenderde van de mogelijke uitgaven op jaarbasis geheel buiten beschouwing gelaten. Dat concludeerde de Algemene Rekenkamer dinsdag.
Onder de noemer 'brede heroverwegingen' zochten de ambtenaren in opdracht van het kabinet naar mogelijkheden om ongeveer 35 miljard euro te bezuinigen. Maar naar uitgaven ter waarde van 11 miljard euro per jaar keken ze helemaal niet, stelt de Rekenkamer nu, terwijl het kabinet toch had gesteld dat alles zou worden onderzocht en dat er bij de zoektocht geen taboes zouden zijn. ,,Breed is dus soms tamelijk smal'', zei Gerrit de Jong van de Rekenkamer dinsdag. Demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft de Rekenkamer laten weten dat ,,de heroverweging de belangrijke taakgebieden van het kabinet als uitgangspunt had en niet gericht was op een integraal overzicht van een bepaald type instrument''. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!