Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet: gemeenten mogen vuurwerk verbieden

21-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vuurwerk_930x520
Gemeenten krijgen de mogelijkheid om vuurwerk te verbieden. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt dit plan, bleek woensdagavond tijdens een debat. Het kabinet kan met zo'n lokaal vuurwerkverbod leven.

'Lokaal maatwerk'

Het kabinet gaat met de gemeenten onderzoeken ,,hoe zo'n lokaal verbod kan worden ingericht", zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). ,,Het vraagt om lokaal maatwerk, niet om een landelijk verbod."
De volksvertegenwoordigers debatteerden over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de jaarwisseling. De OVV pleitte voor een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Zover wil het kabinet niet gaan, bleek onlangs. Onder meer VVD en CDA zijn hierop tegen.
De jaarwisseling geldt als het gevaarlijkste moment van het jaar: honderden mensen moeten met verwondingen naar de spoedeisende hulp, onder meer met beschadigde ogen. Verder is er ook veel agressie tegen hulpverleners. ANP

Meer over:

vuurwerkverbod
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!