Kassa

Kabinet: geen onderzoek hypotheekrente

18-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-euro-groot_28.jpg
Het kabinet wil niet aan de wens van de Eerste Kamer voldoen om een commissie onderzoek te laten doen naar het toekomstbestendig maken van de hypotheekrenteaftrek.
'Al veel onderzoek gedaan'
Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft dat vrijdag aan de Eerste Kamer gemeld. Volgens Weekers zijn er veel rapporten over dit onderwerp geschreven en zal een nieuw onderzoek ,,niet essentieel bijdragen aan de kennis die al beschikbaar is''. Eerder had premier Mark Rutte al aangegeven niets in een nieuw onderzoek te zien. Bovendien, zo benadrukte hij, wil het kabinet de fiscale aftrekpost toch ongemoeid laten.
De Eerste Kamer nam onlangs op initiatief van de ChristenUnie een motie aan waarin het kabinet werd opgeroepen een commissie te vragen onderzoek te doen naar mogelijke aanpassingen aan de hypotheekrenteaftrek. De SGP steunde de motie, net als PvdA, SP, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, Onafhankelijke Senaatsfractie en 50PLUS. In de Senaat hebben de regeringspartijen VVD en CDA samen met gedoogpartner PVV geen meerderheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!