Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kabinet geeft kleinere ondernemers mogelijkheid tot kerstpakket of bedrijfsuitjes

1 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkplek 930x520
Het kabinet geeft kleinere ondernemers meer mogelijkheden om belastingvrij iets extra's voor hun werknemers te doen, in de vorm van bijvoorbeeld een kerstpakket of een bedrijfsuitje. Dat heeft staatssecretaris Menno Snel (Financiën) bekendgemaakt.
Nu mogen bedrijven nog een budget van 1,2 procent van hun totale loonsom opmaken aan dergelijke extraatjes, voordat daarover belasting moet worden afgedragen. Deze zogenoemde werkkostenregeling wordt voor het deel van de loonsom onder de 400.000 euro verruimd naar 1,7 procent. ,,Dat betekent dat sommige bedrijven zomaar 2000 euro meer aan mogelijkheden krijgen om de regeling toe te passen'', aldus Snel.

Voorstel van ondernemers

De verruiming van de regeling komt er volgens de staatssecretaris op voorstel van ondernemers zelf. ,,We willen laten zien dat dit kabinet er ook voor het midden- en kleinbedrijf is, en daar willen we geld voor uittrekken.'' ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar