Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet gaat uitslag referendum inlichtingenwet 'wegen'

22-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_vingerafdruk
Het kabinet gaat de uitkomst van het raadgevend referendum over de nieuwe inlichtingenwet ,,wegen". Maar dat gebeurt pas als de officiële uitslag bekend is. Dat is volgende week het geval. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil nog niet op dat moment vooruitlopen. Ook wil ze niet vooruitlopen op het resultaat van de heroverweging door het kabinet. Ze laat in het midden of de wet later wordt ingevoerd dan de beoogde datum van 1 mei.

Uitslag 'teleurstelling voor kabinet'

Ollongren heeft dat gezegd in reactie op het referendum van woensdag. Ze gaf toe dat de uitslag die zich nu aftekent een teleurstelling is voor het kabinet. ,,We hebben ons ingespannen om zoveel mogelijk mensen voor te laten stemmen". Volgens voorlopige tellingen hebben de nee-stemmers een kleine overwinning behaald.

Signaal afgegeven

,,De nee-stemmers hebben een signaal afgegeven. Dat betekent dat het kabinet met die tegenstem aan de slag moet bij het wegen wat deze uitslag nu precies betekent', zei de minister. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!