Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kabinet druk bezig met belastingherziening'

17-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Belastingdienst_22.jpg
Het kabinet is ,,druk bezig'' met het voorbereiden van een belastingherziening, maar het kan wel 5 tot 6 jaar duren voor een hervorming van het stelsel rond is. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zei dat woensdag in antwoord op kritiek van CDA-leider Sybrand Buma dat het kabinet niets doet op dit gebied.
'Deuren van het slot'
,,Laten we niet het beeld scheppen dat we dit op een achternamiddag in elkaar kunnen klussen'', zei Zijlstra tegen Buma. Hij maakte het kabinet en staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) complimenten. ,,Wiebes stuurde gisteren een brief waarin stappen worden gezet en deuren van het slot gaan.''
Zou het kabinet de herziening nu al doorvoeren, dan is er 3 tot 5 miljard euro nodig de eerste negatieve effecten voor mensen te compenseren. ,,Dat geld is er nu nog niet'', zei Zijlstra.
'Enorme klus'
De VVD-fractieleider nam afstand van het beeld van de oppositie dat het kabinet ,,uitgeregeerd'' zou zijn. De stroom van hervormingen die de afgelopen periode door het parlement zijn gejaagd, moet nu in praktijk gebracht worden. Daaraan heeft het kabinet ,,de handen vol'', zei Zijlstra. Hij sprak over ,,een enorme klus'', die meer werk meebrengt dan andere kabinetten in vier jaar hebben verricht.
Zijlstra wil verder dat het kabinet blijft doorgaan met het aanjagen van economie en werkgelegenheid. Dat moet door ,,de koek groter te maken, en niet door hem anders te verdelen''. Het kabinet moet daarbij de neiging weerstaan alles van bovenaf te willen regelen. ,,De politiek kan het gras niet harder laten groeien door eraan te trekken.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!