Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet: Bedrijven moeten coronaregels beter naleven | QR-code twee weken na vaccinatie geldig

06-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
kassa-qr 930

Horecagelegenheden en winkels moeten beter letten op de nalevering van de resterende coronaregels, zoals de 1,5 meter afstand. Dat zegt demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie). Doen de bedrijven dit niet, dan zullen de burgemeesters strengen moeten gaan optreden. Verder heeft het kabinet besloten dat de QR-code pas twee weken na vaccinatie geldig is.

Het aantal besmettingen loopt flink op, nadat het kabinet anderhalve week geleden het merendeel van de coronamaatregelen losliet.

QR-code

Het kabinet heeft vanwege de oplopende besmettingen nu besloten dat mensen die volledig gevaccineerd zijn, voortaan twee weken na de vaccinatie een geldig QR-code krijgen. Daarmee kunnen mensen toegang krijgen tot evenementen of horecagelegenheden waar geen 1,5 afstand gehouden hoeft te worden.
De stijging was volgens demissionair minister De Jonge van VWS wel te verwachten vanwege de versoepelingen, maar er is wel "reden tot zorg" vanwege de snel oplopende besmettingcijfers.
Bon: ANP/NOS

Meer over:

corona, qr code
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!