Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kaartjes voor concerten en voorstellingen langer geldig

17-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
325 keer bekeken
  •  
concert-930x520
De regeling 'Bewaar je ticket, geniet later' wordt van 13 maanden verlengd naar 26 maanden. Hierdoor blijven kaartjes voor concerten, voorstellingen en festivals die zijn uitgesteld vanwege corona langer geldig.
Ook hebben consumenten langer de tijd hun vouchertegoeden om te zetten in tickets voor events die wél doorgaan, te weten 24 maanden. Daarnaast kunnen mensen natuurlijk zoals gewoonlijk hun geld terugvragen, als ze besluiten niet meer naar een evenement te willen.

Evenementen meerdere keren verplaatst

‘Bewaar je ticket, geniet later’ werd door onder andere de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) opgezet tijdens de eerste coronagolf. De actie zou de financiële gevolgen voor de culturele sector, zoals poppodia en theaterzalen, enigszins moeten beperken. In april kwam de actie tot stand, maar daarbij werd geen rekening gehouden met de lange duur van de coronacrisis. Nu evenementen al meerdere keren zijn verplaatst of zelfs worden afgelast, is besloten de regeling te verlengen.

Uit eerdere peilingen werd duidelijk dat zo'n 80 procent van de mensen hun ticket aanhield als een evenement werd uitgesteld. Zo'n 14 procent wilde het geld terug en 2 procent vroeg een voucher aan. Verder deed 2 procent een donatie aan de organisator. Bij afgelaste shows vroeg 63 procent geld terug, wilde 24 procent een voucher en deed 11 procent een donatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!