Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kaartje op smartphone populair in trein

19-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone_handen_08.jpg
In een paar maanden maakt al de helft van de reizigers in de internationale treinen naar Brussel en Parijs gebruik van digitale kaartjes op hun smartphone. Dat is meer dan de NS vooraf had verwacht. Het systeem - in februari voor deze trajecten ingevoerd - is ,,uit de startblokken geschoten'', meldt NS International maandag.
Barcode
Net als in de luchtvaart hoeven reizigers op deze manier geen ticket uit te printen als ze hun kaartje via internet hebben gekocht, maar laten ze bij controle de barcode op de smartphone zien. De benodigde smartphone-app is al meer dan 100.000 keer gedownload.
Binnenlandse treinreizen
In de loop van dit jaar komen de mobiele tickets er ook voor internationale treinen naar Duitsland. Voor binnenlandse treinreizen bestaat zo’n systeem nog niet. ,,Dat zal nog wel even duren, omdat het binnenlandse vervoersysteem veel ingewikkelder is. Maar we zien de internationale variant als een goede proef'', aldus NS. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!