Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kaalgeplukt Nederlanderschap voor terrorist'

25-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kees-van-der-Staaij_01.jpg
Mensen mogen volgens internationale afspraken niet staatloos worden, maar je zou terroristen wel allerlei voorrechten kunnen afnemen die verband houden met hun nationaliteit. Dat stelde Kees van der Staaij van de SGP donderdag voor tijdens een debat over terrorisme. Hij wil een ,,kaalgeplukt Nederlanderschap'' voor terroristen.
Ontnemen
Het is wel mogelijk veroordeelden hun Nederlanderschap te ontnemen, maar dat kan alleen als ze ook nog bij een ander land horen. Met alleen het Nederlanderschap kan dat niet. Maar dat moet dan maar zo ver mogelijk worden uitgekleed, vindt Van der Staaij. Recht op bijstand, toeslagen en benoeming in openbare dienst moeten worden ontnomen.
Terroristen
Ook zouden terroristen niet meer mogen stemmen. ,,Het kiesrecht kan alleen bij bepaalde terroristische misdrijven ontnomen worden. Ik zie niet in waarom dat niet bij àlle terroristische misdrijven kan.’' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!