Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jumbo voert ook statiegeld in op sapflessen

23-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
flesje statiegeld 930

Ook de Jumbo gaat statiegeld invoeren op flessen van sappen en smoothies. De supermarkt zegt dat de stap voor duidelijkheid zorgt voor klanten die nu alle plastic flessen terug kunnen brengen. 

Ook op flessen sap in de restaurants van La Place zal statiegeld worden geheven. Jumbo streeft ernaar de invoering dit najaar te hebben afgerond. Vorige maand liet supermarktketen Albert Heijn ook al weten statiegeld in te voeren op alle plastic sapflessen.

Statiegeldverplichting 

Er geldt sinds vorig jaar een statiegeldverplichting voor alle plastic flessen en flesjes met daarin frisdrank, water en sappen waar suiker of water aan is toegevoegd. Voor flessen met puur sap mocht dit niet. Die mogelijkheid werd pas in februari ingevoerd.

Uit een onderzoek van Kassa en Recycling Netwerk Benelux (RNB) bleek vorig jaar dat supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo gebruik maakten van die uitzondering, terwijl ze wel suiker of water toevoegden aan het sap.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!