Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jumbo roept Schokobons van Ferrero terug om salmonella

14-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
566 keer bekeken
  •  
Jumbo Ferrero 1127

Supermarktketen Jumbo roept een Kinder-product van Ferrero terug. Het gaat om Schokobons die in april van dit jaar al werden teruggehaald omdat de chocolaatjes salmonella-infecties kunnen veroorzaken. Het consumeren van dit product kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Het product met uiterste houdbaarheidsdatum 05-10-2022 of eerder zijn in april van dit jaar teruggeroepen door Ferrero. Helaas is een klein deel van deze producten recent alsnog uitgeleverd aan een beperkt aantal winkels. 

Om welk product gaat het?

-Kinder Schokobons 300 gram

-EAN code: 4008400280127

-THT: 5-10-2022 of een eerdere datum  

Jumbo vraagt klanten om de Ferrero Kinder Schokobons met deze houdbaarheidsdatum of een eerdere houdbaarheidsdatum niet te consumeren en terug te brengen naar één van de winkels.

Eerdere salmonella-uitbraak zorgde voor honderden infecties

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseerde consumenten in april van dit jaar om geen enkel Kinder-chocolaatje uit een Belgische Ferrero-fabriek te eten. 

Als gevolg van de salmonella-uitbraak werden eerder dit jaar honderden infecties in verschillende Europese landen gemeld. Meer dan 40 procent van de zieken werd vanwege de besmetting opgenomen in het ziekenhuis. ANP. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!