Kassa

Jumbo roept biologische sperziebonen terug: "Kans op gezondheidsklachten"

  •  
03-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7142 keer bekeken
  •  
jumbo_terugroep_20230503

Supermarktketen Jumbo roept de Jumbo Biologische Hele Sperziebonen 450g met een houdbaarheidsdatum van 1 maart 2025 terug. Het product bevat namelijk sporen van zwarte nachtschade. Consumptie kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Klanten krijgen het dringende advies het product niet te eten.

Het gaat om het product met EAN-code 8718452637010 met een houdbaarheidsdatum van 01-03-2025, zo meldt Jumbo op de eigen website. Een voorbeeld van de verpakking staat rechts in de afbeelding bovenaan dit artikel.

"Eet het product niet", ook zonder bon geld terug

Klanten die dit artikel in bezit hebben, moeten de sperziebonen niet eten. Wie het artikel gekocht heeft in één van de Jumbo-filialen of via de Jumbo-webwinkel, kunnen het product inleveren in iedere willekeurige Jumbo-supermarkt. Een bon is niet nodig, klanten krijgen het aankoopbedrag terug.

Zwarte nachtschade

Zwarte nachtschade is niet eetbaar vanwege de aanwezigheid van neurotoxische alkaloïden, zoals atropine en nicotine. Deze stoffen kunnen het zenuwstelsel van mensen beïnvloeden.

In de bessen van de zwarte nachtschade zit solanine. Hoewel op internet her en der wordt beweerd dat de gekookte rijpe bessen van de zwarte nachtschade veilig kunnen worden gegeten, is daarvoor een hoge kooktemperatuur vereist en is consumptie zeker niet zonder risico.

Ziekteverschijnselen kunnen onder meer bestaan uit braken, buikkramp, misselijkheid en diarree, aldus het Voedingscentrum.

Bron: Jumbo Supermarkten, Voedingscentrum

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

kaartendraak
kaartendraak5 mei 2023 - 8:06

Je vraagt je af hoe het erin is gekomen...........

1 Reactie
tenormin
tenormin5 mei 2023 - 10:19

Als men het eet: men weet hoe het eruit kan komen. Maar inderdaad: daar is echt onzorgvuldig gewerkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!