Kassa

'Jumbo goedkoopst, maar niet in alle winkels'

24-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
527 keer bekeken
  •  
supermarkt schap 1127
Uit een prijspeiling van de Consumentenbond komt supermarkt Jumbo als goedkoopste uit de bus, wat betreft de A-merken. Een kanttekening hierbij is dat de lage prijzen slechts in 16 procent van alle Jumbo-winkels gelden, aldus de bond. De andere Jumbo filialen hanteren prijzen die soms flink hoger liggen. 
Voor het prijsonderzoek noteerde de Consumentenbond prijzen van ruim 150 A-merk-producten bij de dertien grootste supermarktketens. Aldi en Lidl verkopen bijna geen A-merken en zijn niet meegenomen in de prijspeiling.
Een half jaar geleden was Picnic nog de goedkoopste voor A-merken. Spar is de duurste supermarkt. Daar betalen consumenten 13 procent meer voor hun A-merken dan gemiddeld.

Sterk wisselend beeld Jumbo-winkels

Jumbo's met veel concurrentie in de buurt zijn het goedkoopst, stelt de Consumentenbond vast. Bij 44 procent van de Jumbo’s zijn de boodschappen echter iets duurder dan gemiddeld. De dure Jumbo filialen liggen met name in Noord-Nederland, waar minder concurrentie is. Als voorbeeld noemt de Consumentenbond een doos Dreft wasmiddel (1050 gram); die kost in Utrecht 1,99 euro en in Groningen 5,53 euro.

Hoogvliet en Plus

Ook Hoogvliet gebruikt meerdere prijsniveaus, maar de prijsverschillen tussen de filialen zijn minimaal. En bij Plus zit er alleen voor huismerken prijsverschil tussen filialen.
De volledige prijspeiling van A-merken staat in de Consumentengids van maart en op de site van de Consumentenbond.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!